• Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
Erzsébet-tábor Fonyódligeten PDF Nyomtatás
Bükkábrányi Arany János Általános Iskola
Írta: Derekasné Orosz Andrea   
2017. augusztus 05. szombat, 19:49

Erzsébet-tábor nyári időszakának 6. turnusában, július 23 – 28. között 56 bükkábrányi gyerek és 6 kísérő tölthetett 6 felejthetetlen napot Fonyódligeten az Élménytábor pályázat keretében. Vonattal utazott a csoport, ami külön élmény volt számunkra. Altáborokra osztva, a csoport tábori életét a Tesók segítették. Komoly biztonsági szolgálat, 24 órás egészségügyi felügyelet és parti vizimentő szolgálat vigyázott ránk.Képek elérhetőek a galériában.

Az idei évben a pályázati önrész 1000-Ft-ját is visszakapták a gyerekek, amit a tábori büfében lehetett beváltani.  Így az útiköltség volt csupán a táborozás költsége a szülőknek.

A bükkábrányi csoport a Magenta altáborban került elhelyezésre. Színünk a magenta – rózsaszínárnyalat volt. A belépéskor karszalagot kaptak a gyerekek és a kísérők, és hátizsákjukba póló, sapka, kulacs, törölköző színe is a magenta szín volt. A reggeli és esti tábori regulákon ismertették a Tesóink a napi programot, illetve értékeltük a napunkat.

Az étkezések az ebédlőben meghatározott rendben történtek. A napi 5-szöri étkezés mellett dinnyeosztással is meglepték a szervezők a gyerekeket.

Az Élménytáborok célja, hogy a gyerekek a turnus ideje alatt minél több élménnyel és kikapcsolódási lehetőséggel találkozzanak. Az idei évben különösen jól szervezett tábori programmal várta a gyerekeket a fonyódligeti Erzsébet-táborban. Ehhez a fonyódligeti táborhelyen számos, a résztvevők számára ingyenesen hozzáférhető lehetőség biztosított.

Vasárnap: A tábornyitóra első este került sor, amikor minden csoport saját színébe öltözve vonult fel a nagy sátorba. Óriási élmény volt a több száz gyerekkel közösen megnyitni a régóta várt nyári táborozást.

A bükkábrányi gyerekek aktívan kivették a részüket a programokból.

Hétfőn: trambulinoztak és kutyabemutatón vettek részt, a fürdés után este a Soltis Lajos Színház előadását tekintették meg.

Kedden: tábori olimpián mérhették össze ügyességüket a gyerekek korosztályonként.  Találkoztak a Langaléta Garabonciásokkal, és remekül szórakoztak a produkciójukon.  A győri Mobilis látványos fizikai kísérletein szórakozva tanultak a vegyszerekről.  Délután kezdetét vette a focibajnokság, amiről nem maradhattunk le! A fürdés közben az ELTE Cheeleander csoportjától tanultak koreográfiát a lányaink.  A nap végén a vizi kalandpark óriási élmény volt a gyerekeknek. Az esti tábori megbeszélésnél örümmel vették át érmeiket az olimpián remekül szereplő bükkábrányi gyerekek. Este 10 után bátorságpróbán mindenki remekül teljesített, és a nagyok még csillagokat is közösen csodálták késő este a fűben feküdve.

Szerdán: a Hősök napja volt az Erzsébet-táborban. A magyar honvédség, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők mutatkoztak be a délelőtt folyamán a gyerekeknek. Kipróbálhatták a drogos és alkoholos befolyásolást szimuláló szemüveget, beöltözhettek speciális felszerelésekbe, bátran használták a gumibotot, érdeklődve nézték a fegyvereket, és lelkesen oltották a tüzet a táborozóink. Az újraélesztés szabályait is megismerték, és beszállhattak a mentő- és tűzoltó autókba.

Délután a kicsik futballbajnokságán szurkolhattunk. Nagy élmény volt a sárkányhajón együtt evezni a Balaton közepén. Egy vihar ért el a déli partra késő délután, amikor kézművességgel fejdíszeket készítettek a gyerekek a faházakban. A számháború is izgalmas volt a fák között. A jól megérdemelt futball sikereiknek örülhettek az esti eredményhirdetésen a táborozók. Az este mozival zárult a nagy sátorban.

Csütörtökön: Kézművesek irányításával ajándéktárgyakat készített a csoport, mi közben elkezdődött az Egy perc és nyersz vetélkedő sorozat a nagy sátorban. Délután várta a táborozókat a Viga Sport Kalandpark, ahol falra mászhattak, drótkötélpályán egyensúlyozhattak és csapatjátékban kötelekkel vödröt irányítva próbálhatták ki ügyességüket. Találkozhattunk Szabó Gabriella olimpikonunkkal.

Délután a Ki Mit Tud? program keretében színes produkciókkal szórakoztatták egymást a táborozó gyerekek. Este táborzárásra került sor, ahol fájó szívvel zárták az élményekkel teli hetet a fonyódligeti táborozók.

Pénteken: Balatonlellére vonatoztak át a bükkábrányi gyerekeke, ahol a kikötőbe sétáltak, közösen fagylaltoztak, és vásárlásra is sor kerülhetett. Egy utolsó közös hamgurgerezés a Balatonparton, majd indult az Ezüstpart Expressz hazafelé.

Köszönet illeti a tábori kíséretet és felügyeletet felvállalókat: Derekasné Orosz Andrea, Szabóné Hajdú Katalin, Szemán-Dobó Violetta, Vizes Rita tanárnőket, Nagy László tanár urat és Szemán Imre szülőt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com