• Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
Arany napok PDF Nyomtatás
Bükkábrányi Arany János Általános Iskola
Írta: Derekasné Orosz Andrea   
2017. március 04. szombat, 17:58
Arany János születésének 200. évfordulóján kezdetét vette a jubileumi emlékév az országban. Iskolánk névadójára emlékeztünk március 2-án reggel, és az ünnepélyes koszorúzást követően együtt szavaltuk el a Toldi Előhangjának két versszakát. Ezt követően a 20 perces szünetekben Arany-tallérokat gyűjthettek az alsós és felsős csapatok az iskola különböző pontjain. A könyvtár illusztrációs pályázatának eredményhirdetésére is sor került. Az 5-6. órában a szomszédos Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola kézi- és futballcsapatát láttuk vendégül barátságos mérkőzésekre. A legkisebbek Arany-olimpia játékos sorversenyével zárult a nap, ahol a feladatok kapcsolódtak a névadónkhoz. Arany napok 1. napjának fotói elérhetőek galériánkban.
Március 3-án tanítás mentes napon színes programok várták a gyerekeket. Az alsósok a mezőnagymihályi legkisebb színjátszó gyerekek játékát tekintették meg, majd együtt mulattak a táncházon, amely a Lármafa Együttes műsorának része volt. A könyvtár a Fülemile c. Arany mű kapcsán kézműves foglalkozásra várta az 1. és 2. osztályosokat, és minden alsós osztályban mesevetélkedőt szerveztek a tanító nénik. A felsősök a könyvtárban activity játékon vettek részt, és digitális aranyórán online alkalmazásokkal szerkesztettek. A Literatúra vetélkedőt minden felős évfolyamon megszerveztük. Az Arany olimpia hagyományos játékos sorversenye megmozgatta a mozogni szerető felsősöket. A nap végén izgalmas irodalmi nyomozáson derült fény egy bűntényre QR-kódok segítségével. A menzán aranygaluska várta az étkezőket a konyhás nénik jóvoltából. A jó időben megtelt az udvar játszó gyerekekkel.
Arany János születésének 200. évfordulójára tervezett két napos programsorozatunkat emlékműsorral zártuk. Közreműködött iskolánk 4. osztálya "Fonó" műsorával. Felkészítő: Szabóné Hajdú Katalin tanítónő volt. Felléptek a Hórvölgye Zeneiskola művésztanárai: Járdán Krisztián, Mezei Dániel, és Bárány Zoltán, valamint kísérő művészkollégáik. Iskolánk 5. osztályosai Arany János: Bajusz c. művének feldolgozását mutatták be. Felkészítőjük: Éliásné Takács Anikó tanárnő volt. Iskolai életünkről zenés videót szerkesztett Nagy Dominik 8. osztályos tanulónk. Dávid Laura volt diákunk szavalta el Arany János: Walesi bárdok c. művét. A napot születésnapi tortával zártuk. Köszönjük az iskola valamennyi dolgozójának a két nap lelkes szervező munkáját, Takács Katalin könyvtáros segítő közreműködését. A gyerekek utazását Mezőnagymihály és Bükkábrány között Bükkábrány község Önkormányzata tette lehetővé. A programjainkat támogatta a DÖK és az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány. Fotók elérhetőek a linkeken a galériánkban.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com