• Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
  • Bükkábrány
13/2013.(XI.5.) r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról PDF Nyomtatás
Rendeletek
Írta: Bodzán László   
2013. november 13. szerda, 12:57
KIVONAT

Bükkábrány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből:
13/2013.(XI.5.)
r e n d e l e t e

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról
 
 

Bükkábrány Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról az alábbi rendeletet alkotja:

 
1. §
A Rendelet hatálya
 

 (1) A rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő közszolgáltatásra terjed ki.

 

(2) A rendelet területi hatálya Bükkábrány község közigazgatási területére terjed ki.

 

(3) A rendelet személyi hatálya a közszolgáltatást ellátó, Bükkábrány Község Önkormányzatának valamint Bükkábrány község közigazgatási területén a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlan-tulajdonosra, vagyonkezelőjére vagy az ingatlant egyéb jogcímen használóra (a továbbiakban: ingatlan tulajdonos) terjed ki.

 
2. §
A közszolgáltatás rendje, módja
 

(1) A közszolgáltatást a közszolgáltató kizárólagosan jogosult és köteles ellátni e rendelet, valamint a Bükkábrány Község Önkormányzatával kötött, közszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződésben foglaltak szerint.

 

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítására és ártalommentes elhelyezésére az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni.

 

(3) A hulladék összegyűjtése és elszállítása az ingatlan tulajdonosának előzetes bejelentésére, valamint megrendelésére történik.

 

(4) Az ingatlan tulajdonosa köteles a kezelés költségeit megfizetni, valamint a költség megfizetéséről szóló bizonylatot szükség esetén felmutatni.

 

(5) A közszolgáltató a megrendeléstől számított 72 órán belül köteles a hulladékot elszállítani és a Bükkábrány Községi Önkormányzat által üzemeltetett Mezőnyárád 095 hrsz-ú ingatlanon lévő szennyvízleürítőhelyen.

 

(6) A közszolgáltatás igénybevételével a tulajdonos és a közszolgáltató között – a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény közüzemi szerződésre vonatkozó szabályai szerinti – szerződés jön létre.

 

(7) A közszolgáltató a tevékenysége végzése során birtokába jutott a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím) köteles az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezelni.

 

(8) A hulladékot úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjön. Szállításból eredő szennyeződés esetén a közszolgáltató a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni.

 
3. §

A közszolgáltatás díja

 

(1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításáért és ártalommentes elhelyezéséért az ingatlan tulajdonos e rendelet 1. számú Mellékletében meghatározott díjat köteles fizetni.

 
 
4.§
Záró rendelkezések
 

Ez a rendelet kihirdetését követő nap lép hatályba.


                                                                                              1. számú Melléklet

Lakossági szennyvízszippantás díja:                                     

1000 Ft/m3+27% áfa = 1270 Ft/m3

 
Bükkábrány, 2013. november 12.
 

              Szalai Szabolcs sk.                                                  Kiss Zoltán sk.

                   Polgármester                                                              Jegyző

 
Kiadmány hiteles:
 
Kiss Lászlóné
Főmunkatárs
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com